США на рік продовжили санкції проти Білорусі

 

Президент США Джозеф Байден продовжив дію американських санкцій проти Республіки Білорусь, які вперше було запроваджено у 2006 році.

Про це інформує “Голос Америки”.

“Дії та політика певних членів уряду Білорусі та інших осіб продовжують становити незвичну та надзвичайну загрозу національній безпеці та закордонній політиці США. Через це надзвичайна ситуація, оголошена 16 червня 2006 року, має продовжити діяти після 16 червня 2021-го. Тому, у відповідності до розділу 202(d) Закону про надзвичайні ситуації (50 U.S.C. 1622(d)), я продовжую на рік надзвичайну ситуацію, оголошену виконавчим указом 13405”, – йдеться у тексті заяви, яка була оприлюднена Білим домом.

Санкції було запроваджено Джорджем Бушем-молодшим у 2006 році у зв’язку з порушенням білоруською владою прав людини і проведенням виборів, які міжнародна спільнота визнала недемократичними.

Рішення про продовження указу 13405 приймається щорічно.

Якщо президент США не продовжує його дію через рік після підписання, протягом трьох місяців він автоматично втрачає силу.

Минулого року тодішній президент США Дональд Трамп також продовжив дію цих санкцій.

Читайте також:
Лукашенко значно посилив покарання за проведення протестів у Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна