Кабмін пропонує ввести санкції за виправдання збройної агресії Росії

 

Кабінет міністрів пропонує ввести санкції проти 6 фізичних та 10 юридичних осіб за виправдання збройної агресії Росії.

Санкційний список повинні винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони, йдеться в повідомленні на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у середу, 9 червня.

Зазначається, що уряд схвалив і повинен протягом трьох днів внести на розгляд РНБО пропозицію щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій.

Планується, що санкції будуть введені за поширення інформаційного контенту, спрямованого на виправдання збройної агресії РФ і тимчасової окупації частини території України, а також за популяризацію і пропаганду органів окупаційних адміністрацій.

“Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних і 10 юридичних осіб, зареєстрованих у восьми країнах”, – йдеться в повідомленні.

Пакет санкцій передбачає блокування майна на території України, заборону на транзит ресурсів, польоти і перевезення, а також заборону на виведення капіталів.
При цьому міністерство не розкриває, хто саме увійде до списку санкцій. А на відкритій частині засідання Кабінету міністрів таке питання не розглядалося.

Читайте також:
Футбольний клуб Кадирова поскаржився на санкції США, бо не можуть купити спорядження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна