Кравчук просив окупантів звільнити з полону чотирьох важкохворих громадян України

 

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук закликав звільнити чотирьох громадян України, яких утримує окупаційна влада в ОРДЛО та які знаходяться у важкому стані здоров‘я, для забезпечення їх належного лікування.

Про це йшлося під час засідання ТКГ у форматі відеоконференції в середу, 9 червня.

Крім того, Кравчук закликав російську сторону розблокувати роботу КПВВ зі свого боку, зважаючи на початок періоду відпусток та шкільних канікул.

У сфері безпеки українська сторона просила повернутися до повного та всеосяжного режиму припинення вогню, узгодити план розмінування з графіком проведення ремонтних робіт на ключових об’єктах критичної інфраструктури поблизу лінії розмежування і створити безпечні умови для належного функціонування об’єктів, що забезпечують потреби цивільного населення.

“На жаль, наші пропозиції та ініціативи поки не зустрічають належної реакції російської сторони”, – йдеться в пресрелізі УкрТКГ.

Там також додали, що українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, утримуваних у зв’язку з конфліктом, та вживає всіх необхідних для цього заходів.

Читайте також:
Під час засідання ТКГ домовилися відкрити КПВВ “Щастя” і “Золоте” зі сторони ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна