Під час засідання ТКГ домовилися відкрити КПВВ “Щастя” і “Золоте” зі сторони ОРДЛО

 

Під час сьогоднішнього загального засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції сторони підтвердили взаємні гарантії безпеки для розблокування процесу відкриття КПВВ “Щастя” та “Золоте” з непідконтрольної українському уряду сторони.

Про це у середу, 19 травня, повідомили в Українській делегації для участі у ТКГ.

Відомо, що координатор Гуманітарної підгрупи посол Тоні Фріш підтвердив свою готовність відвідати зазначені КПВВ для об’єктивної оцінки виконання умов для їх відкриття.

Також українська сторона запропонувала узгодити план розмінування з планом допуску ремонтних груп до ключових об’єктів критичної інфраструктури на лінії розмежування, зважаючи на те, що більшість з таких об’єктів знаходиться саме на ділянках, які попередньо заплановані для розмінування у відповідності до рішень лідерів Н4 за підсумками Паризького саміту у грудні 2019 року.

“Сторони погодилися, що конкретні заходи мають бути відпрацьовані в ході наступних засідань підгрупи з безпеки. Основна мета такого комплексу заходів – створити безпечні умови для належного функціонування об’єктів критичної інфраструктури, які, насамперед, забезпечують потреби цивільного населення”, – йдеться в повідомленні пресцентру УкрТКГ.

“Українська делегація продовжує наполягати на необхідності скорішого визволення утримуваних осіб та вживає всіх необхідних заходів для цього. На жаль, на наші пропозиції поки неналежним чином реагує російська сторона”, – додали в пресслужбі УкрТКГ.

Читайте також:
В УкрТКГ заявили про незначний успіх у переговорах, він стосується режиму припинення вогню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна