900 тис. доз вакцини і запрошення до США: в Білому домі розповіли про переговори із Зеленським

 

США планують надати Україні 900 тисяч доз вакцини від COVID-19. Про це в телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським заявив американський лідер Джо Байден.

Про це у вівторок, 8 червня, інформує “Європейська правда” з посиланням на речницю Білого дому Джен Псакі.

Вона підтвердила, що Байден запросив Зеленського відвідати Вашингтон пізніше цього літа.

За словами речниці, лідери обговорили стратегічне партнерство на підтримку плану президента Зеленського по боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях, а також євроатлантичні прагнення України.

“Президент Байден підтвердив непохитну відданість США суверенітету і територіальній цілісності України перед обличчям триваючої російської агресії на Донбасі і в Криму”, – заявила Псакі.

У пресслужбі президента України розповіли, що у розмові Зеленський наголосив на важливості надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

За інформацією пресслужби, Байден “запевнив, що позиція України обов’язково буде врахована під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також запланованих заходів найвищого рівня”.

За даними ОП, Зеленський і Байден говорили також про майбутню зустріч президента США з президентом РФ Владіміром Путіним, а також торкнулись питання “Північного потоку-2”.

“Президент США наголосив, що він є противником реалізації проекту “Північний потік-2”.

Зі свого боку Володимир Зеленський акцентував увагу Джо Байдена, що “Північний потік-2″ – це не економічний проект. Він створює серйозну загрозу та є безпековим викликом і має розглядатися через призму гарантій безпеки для України”, – йдеться у повідомленні пресслужби президента України.

Нагадаємо, напередодні президенти США й України Джо Байден і Володимир Зеленський провели телефонні переговори.

Читайте також:
У Німеччині обговорюють, як компенсувати Україні втрати від запуску “Північного потоку-2”, – Блінкен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна