В Іраку над військовою базою США збили два дрони

 

Оборонна система C-RAM зреагувала та збила два дрони над військовою базою Сполучених Штатів Ейн аль-Асад.

Про це у неділю, 6 червня, інформує “Радіо Свобода ” з посиланням на пресслужбу іракського військового командування.

Водночас речник очолюваної США коаліції в Іраку заявив, що кількома годинами раніше над аеропортом Багдаду збили ракету. Люди чи інфраструктура не постраждали, додав він.

Ніхто наразі не взяв на себе відповідальність за напади.

Американські урядовці звинувачують підтримуваних Іраном бойовиків у ракетних нападах на об’єкти, які становлять інтерес для США, а також військових.

У березні база на заході Іраку, де розміщені військові коаліції під проводом США, зазнала удару десяти ракет. Один військовослужбовець-контрактник загинув.

Парамілітарні угруповання, пов’язані з Іраном, вимагають, щоб всі іноземні військові – у тому числі близько 2 500 американських – залишили Ірак, називаючи їхню присутність окупацією.

Коаліція з боротьби про екстремістського угруповання “Ісламської держави”, очолювана США, досі розміщує свої сили в Іраку. Ця країна також приймає в себе місію НАТО, яка тренує іракських військових.

Читайте також:
Кремль попередив США про “некомфортні” сигнали найближчим часом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна