Лікарні не з “ковідного” списку поновлюють планові госпіталізації, – МОЗ

 

Не визначені під прийом хворих із коронавірусною інфекцією у першій хвилі лікарні мають відновити надання планової допомоги іншим пацієнтам.

Про це в п’ятницю, 4 червня, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає “Укрінформ”.

“Ми два тижні дискутували з керівниками закладів охорони здоров’я, з департаментами охорони здоров’я, і визначили перелік лікарень, в які госпіталізуються на першій хвилі хворі з коронавірусною хворобою, а всі інші лікарні повинні відновити надання планової допомоги іншим хворим”, – сказав Ляшко.

Урядовець наголосив, що це стало можливим завдяки стабілізації епідемічної ситуації.

За оновленим списком НСЗУ медичну допомогу при лікуванні COVID-19 надаватимуть 257 лікарень. При цьому в разі закриття відділення, яке приймало хворих на коронавірусну хворобу, пацієнтів мають долікувати у тому відділенні або перевести до іншої лікарні для завершення лікування.

Із 71 тис. ліжок, які були відведені під надання медичної допомоги хворим на COVID-19, станом на кінець травня зайнято біля 20 тисяч.

НСЗУ заявила, що попереднє розпорядження керівника робіт із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, від 7 травня 2021 року №31 “Щодо затвердження переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19” втратило чинність. Затверджено новий перелік таких закладів, до якого увійшли 257 лікарень.

Читайте також:
“На літо ситуація стабілізується”, – міністр Ляшко про прогнози щодо епідемії коронавірусу і вакцинацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна