На Закарпатті суддя виправдала співробітника СБУ, який напідпитку побив поліцейську

 

Суд на Закарпатті виправдав співробітника Служби безпеки України Анатолія Сікору, який побив патрульну поліцейську Марію Семенюк, коли та зупинила СБУшника за кермування авто напідпитку.

Про таке рішення суду повідомили місцеві ЗМІ в середу, 2 червня.

За даними видання “Мукачево.нет”, подія сталася ще 2020 року у вересні. Перебуваючи на службі, Марія Семенюк разом із напарником підійшли до водія автомобіля Skoda, який порушив ПДР. За кермом перебував чоловік, у якого були помітні ознаки алкогольного сп’яніння – Анатолій Сікора.

Правоохоронці запропонували йому пройти тест на наявність у крові алкоголю, але той почав пручатись та тікати. Дівчині з напарником довелось застосувати силу, але Сікрора дав відсіч.

Журналіст Костянтин Андріюк розповів, що СБУшник почав жорстоко бити патрульну і навіть мало її не задушив. Після цього інциденту жінці знадобилася госпіталізація, у неї залишилося багато синців.

Суддя Мукачівського міськрайонного суду Оксана Маргітич розглядала справу Анатолія Сікори і виправдала його дії. “Інстинктивна реакція обвинуваченого на несподіване для нього насильство і спроби запобігти небезпеці для здоров’я”, – так вона пояснила насильство над жінкою і повністю виправдала обвинуваченого.

Відомо, що через місяць після інциденту Сікору було звільнено з посади, хоча причина не відома.

Розслідування вели слідчі територіального управління ДБР, і в листопаді минулого року Анатолію Сікорі була вручена підозра в опорі працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків – ч.2 ст.342 ККУ.

Читайте також:
Суд виправдав СБУшника з Луганщини у справі про хабар прокурору за контрабанду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна