Зеленський – сенаторам США: Відсутні сигнали щодо членства України в НАТО посилюють РФ

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що ненадання Україні чіткого сигналу щодо членства у НАТО є загрозою, яка може посилити позиції Російської Федерації в Європі.

Про це йшлося на зустрічі Зеленського з сенаторами США Джин Шахін, Робертом Портманом і Крістофером Мерфі, повідомляє пресслужба глави держави в середу, 2 червня.

Зеленський наголосив, що розуміння всіх загроз, які становить “Північний потік-2”, особливо актуальне напередодні зустрічі президента США Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним.

Ще однією потенційною загрозою, яка може посилити позиції Росії у Європі, Зеленський назвав ненадання Україні “чіткого сигналу та конкретних термінів стосовно отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ)”, зазначили у пресслужбі.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі на брифінгу у Києві за підсумками зустрічі з Володимиром Зеленським заявив, що надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО буде наступним логічним кроком щодо приєднання України до Альянсу.

Нагадаємо, напередодні в Україну прибула двопартійна делегація американських сенаторів у складі Джин Шахін, Роба Портмана і Кріса Мерфі.

Читайте також:
Зеленський заявив, що має до Байдена “просте запитання” про НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна