Зеленський заявив, що має до Байдена “просте запитання” про НАТО

 

Президент України Володимир Зеленський розповів, яку саме допомогу Україна очікує отримати від нової американської адміністрації.

Як передає “Голос Америки”, про це глава держави сказав в інтерв’ю програмі Axios на американському телеканалі HBO, опублікованому в неділю, 31 січня.

“Я щиро бажаю Джо Байдену успіху з усіма викликами, які перед ним постануть. Що стосується України, я би хотів, щоиб ми увійшли в новий етап та стали на новий шлях. Президент Байден казав, що він турбується і продовжуватиме турбуватись та працювати задля безпеки в Європі. Для нас це найважливіше, бо безпека в Європі – це про нас”, – сказав Зеленський.

Також Володимир Зеленський відповів на питання, яку саме допомогу Україна очікує отримати від нової адміністрації США.

“Ми вдячні за все. Але якщо ми, українці, і Україна хоче бути рівноправним членом Альянсу, рівноправним членом НАТО… Це одне з найважливіших питань безпеки – тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. Тоді в мене є дуже просте запитання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?”, – запитав президент України.

Нагадаємо, 17 грудня 2020-го Зеленський заявив, що Україна мала надзвичайно успішний рік у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції і продовжить стратегічний курс, визначений і закріплений у Конституції, на набуття повноправного членства у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі.

Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО (EOP) у 12 червня 2020 року.

Читайте також:
Світу буде складно розглядати США як символ демократії, – Зеленський про штурм Капітолію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна