За фактом нападу на журналіста Кутєпова поліцейському оголосили про підозру

 

Співробітнику поліції оголосили про підозру за фактом перешкоджання роботі журналіста “Громадського телебачення”.

Про це в середу, 2 червня, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури. Хоч ім’я потерпілого у пресрелізі правоохоронців не називається, обставини справи вказують на те, що йдеться про Богдана Кутєпова. 

Зазначається, що підозру оголошено за фактом умисного перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності та пошкодженні його майна – ч. 3 ст. 171, ч. 1 ст. 347-1 КК України.

У прокуратурі розповіли, що йдеться про події 29.04.2020 під час мітингу представників малого та середнього бізнесу біля будівлі Кабінету Міністрів України на вулиці Михайла Грушевського.

Згідно з матеріалами слідства, журналіст ГО “Громадське телебачення” висвітлював вказаний мітинг, здійснюючи пряму трансляцію з мобільного телефону навпроти будівлі Кабінету Міністрів України у парку “Міський сад”.

“У цей час співробітник Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції Нацполіції України, перебуваючи на чергуванні з охорони громадського порядку, не представившись та не роз’яснюючи законності своїх вимог, наказав журналісту залишити парк. Після цього, в порушення вимог Закону України “Про Національну поліцію”, без попередження про застосування фізичної сили та надання часу для виконання своїх вимог, схопив останнього за рукав та насильно, усупереч волі виштовхав на тротуар парку”, – йдеться в пресрелізі прокуратури.

Надалі правоохоронець вибив з рук медійника мобільний телефон, а стабілізатор, на якому він був закріплений, переламав навпіл, додали в пресцентрі київської прокуратури.

Все це відбувалося в прямому ефірі.

Як інформувала “Новинарня“, журналіста “Громадського” Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів 29 квітня 2020 року, побили поліціянти та зламали його техніку.

Читайте також:
У ДБР відкрили справу через напад на журналіста Кутєпова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна