“Шум” гурту Go_A стала першою україномовною піснею, що потрапила до чарту Billboard

 

Композиція “Шум”, з якою гурт Go_A виступив на конкурсі “Євробачення”, стала першою піснею українською мовою, яка потрапила до чарту Billboard

Як передає “Новинарня” в середу, 2 червня, ці дані опубліковані в рейтингу на сайті Billboard.

“Шум” займає 80 місце в чарті.

Трек став першою композицією українською мовою українського гурту в історії, яка дебютувала у щотижневому глобальному чарті Billboard 200 (за винятком США).

Очолює чарт пісня K-pop групи BTS – Butter.

Нагадаємо, раніше пісня Go_A “Шум” стала першою в рейтингу світових трендів Spotify.

Також композиція потрапляла до першої десятки рейтингів Apple Music, зокрема у Литві (4 місце), Нідерландах (6 місце), Естонії (7 місце), Швеції (8 місце), Фінляндії (10 місце).

Пісня “Шум” базується на народних веснянках, а її текст пов’язаний із пробудженням природи. У першому варіанті трек тривав понад чотири хвилини, однак для “Євробачення” її скоротили до трьох і дещо змінили текст.

Нагадаємо, 22 травня на пісенному конкурсі “Євробачення-2021” гурт Go_A, який представляв Україну з піснею “Шум”, став другими за глядацьким голосуванням, але у підсумку посів п’яте місце.
Перемогу на цьогорічному “Євробаченні” здобув гурт з Італії Måneskin із піснею Zitti E Buoni.

Читайте також:
“Це був дуже гідний виступ. Всі 38 країн дали нам бали від глядачів!” – Притула про Go_A на “Євробаченні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна