Шмигаль заявив, що зарплати вчителів цього року зростуть на 30%

 

Рівень заробітної плати вчителів зросте на третину протягом цього року.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму “Україна 30. Освіта і наука”, повідомляє  “Укрінформ” в понеділок, 31 травня.

“Цього року ми збільшимо заробітні плати вчителів на 30%, але, звичайно, наша мета – це не менше, ніж середня заробітна плата по країні. Має бути мінімальний базис для вчителів, для освітян”, – сказав глава уряду.

За його словами, влада має попіклуватися про достатню кількість шкіл і дитячих садочків. Тобто необхідно створити сучасну розвинену інфраструктуру й ініціатива президента “Велике будівництво” дозволить це зробити.

“Ми можемо говорити, враховуючи минулий та цей рік, про сотні новозбудованих шкіл та садочків в нашій державі, які створюють якісну сучасну інфраструктуру для освіти”, – сказав прем’єр.

Нагадаємо, 10 липня 2019 року Кабмін схвалив реформу оплати праці педагогів з підвищенням до чотирьох прожиткових мінімумів мінімального окладу до 2023 року.

У 2020 році зарплата педагога мала становити 2,5 прожиткового мінімуму, у 2021 році – три мінімуми, в 2022 році – 3,5 мінімуму і з січня 2023 року – чотири прожиткових мінімуми. Пізніше через відсутність коштів на реалізацію реформи в державному і місцевих бюджетах, зазначену постанову було призупинено до 31 грудня 2020 року.

Своєю чергою Міносвіти заявило, що на реалізацію раніше ухваленої постанови №822 “Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки”, якою передбачено поступове (до 2023 року) підвищення найнижчого посадового окладу зазначених категорій працівників до рівня чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, у 2021 році необхідно 50 млрд грн.

Наприкінці листопада 2020 току Кабінет Міністрів України ще на рік переніс реалізацію ухваленої в липні 2019 року постанови №822 про зростання зарплат вчителів на 20-70%.

Читайте також:
В Україні заборгованість щодо зарплат зросла до ₴3,7 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна