Окупанти дистанційно замінували підступи до Майорського, – СЦКК

 

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін заявляє, що окупанти здійснили дистанційне мінування околиці Майорського.

Про це в понеділок, 31 травня, йдеться у повідомленні на пресцентру штабу операції Об’єднаних сил.

Українська сторона СЦКК вчергове повідомляє про грубі порушення режиму припинення вогню з боку російських окупантів.

“Проросійські найманці здійснюють дистанційне мінування поблизу населених пунктів, що знаходяться на підконтрольній уряду України території поблизу лінії зіткнення. Так, о 20 годині 20 хвилин 30 травня найманці РФ здійснили дистанційне мінування околиці населеного пункту Майорське зі сторони населеного пункту Шахти 6,7, який знаходиться на тимчасово окупованій території населеного пункту Горлівка. Мінування незаконними збройними формуваннями було проведено за допомогою РПГ з використанням мін ПОМ-2, що заборонені Женевською конвенцією”, – ідеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК заявляє, що ці дії окупантів наражають на небезпеку місцеве населення та протирічать Мінським домовленостям щодо всеосяжного перемир’я.

Українська сторона СЦКК провела верифікацію мінування та за допомогою встановленого координаційного механізму поінформувала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Українська сторона СЦКК вкотре наголошує, що підрозділи Збройних сил України перебувають на позиціях та неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Мінських домовленостей.

Читайте також:
Окупанти дистанційно замінували Гранітне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна