Українець Зінченко відіграв повний фінал Ліги чемпіонів

 

Футболіст збірної України Олександр Зінченко відіграв повний матч у фіналі Ліги чемпіонів у складі “Манчестер Сіті”, однак не зміг здобути найпрестижніший клубний трофей.

Поєдинок двох англійських команд – “Ман. Сіті” і “Челсі” – ввечері 29 травня на стадіоні “Драгао” в Порту закінчився перемогою лондонців, хоча букмекери вважали фаворитом “Манчестер”.

Єдиний гол у матчі на 42-й хвилині забив німецький легіонер “Челсі” Кай Гаверц, і в тому епізоді він у відриві випередив саме Зінченка. Відтак “Челсі”, що належить російському олігарху Роману Абрамовичу, переміг – 1:0.

Зінченко став найкращим футболістом у складі “містян” за версією сайту WhoScored. Українець отримав високі 7,0 балів. Другим в команді став ще один оборонець – Рубен Діаш 6,9 бала.
Найкращим гравцем матчу за версією цього видання названий Гаверц із “Челсі” – 8,3 бала.

24-річний вихованець “Шахтаря” всі 90 хвилин (плюс 7 компенсованих) провів уже на звичній позиції лівого захисника.

Олександр Зінченко став третім українцем, який потрапив до фіналу Ліги чемпіонів – після Андрія Шевченка й Анатолія Тимощука. Однак Шевченко й Тимощук, на відміну від Зіни, ставали переможцями ЛЧ.

Для Олександра цей матч був особливим ще й тому, що це була його ювілейна – 100-та – поява на полі в футболці “містян” у всіх турнірах. За цей час Зінченко записав до свого активу 2 забиті м’ячі та 7 результативних передач.

Включно з грою 29 травня за плечима в Олександра Зінченка 17 матчів у Лізі чемпіонів за “Сіті”.

Варто також зазначити, що в цьому сезоні Зінченко з “Ман. Сіті” став чемпіоном Англії і виграв Кубок ліги.
Він здобув із “городянами” вже дев’ять трофеїв, причому чемпіонський кубок АПЛ виграв уже втретє. Утім, команді шейхів-мільярдерів з ОАЕ ніяк не підкориться Ліга чемпіонів.

На матчі в Порту був присутній тренер збірної України Андрій Шевченко, який одним із перших на VIP-трибуні привітав президента “Челсі” Абрамовича.

Читайте також:
Київське “Динамо” під керівництвом Луческу оформило “золотий дубль”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна