“Знак солідарності”: Румунія передала Буковині 40 тонн гумвантажу для боротьби з пандемією

 

Із Румунії до Чернівецької області передали 40 тонн гуманітарного вантажу вартістю понад 1,2 мільйона євро для допомоги у боротьбі із пандемією COVID-19.

Про це інформує пресслужба Чернівецької ОДА.

“40 тонн гуманітарного вантажу, який допоможе у боротьбі з епідемією COVID-19, передала Чернівецькій області Румунія. Ідеться про засоби захисту для медичного персоналу – маски, костюми, щитки, а також дезінфекційні засоби. Загальна вартість допомоги – 1 мільйон 244 тисячі євро”, – йдеться у повідомленні.

Супроводжували вантаж до Чернівців румунські високопосадовці та дипломати.

Зокрема, державний секретар міністерства закордонних справ Румунії Дануц Себастьян Некулеєску зазначив, що пандемія коронавірусу – це спільний світовий виклик, який не має географічних обмежень.

“Тому найкращий спосіб розв’язувати ці проблеми й повернутися до нормального життя – спільна праця і допомога”, – сказав він.

Водночас заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар підкреслив, що ця допомога – дуже серйозний знак солідарності країни, яка є не тільки нашим сусідом, а й важливим членом Європейського Союзу та НАТО.

Буковинські чиновники подякували представникам румунської сторони за таку допомогу.

Читайте також:
На Донеччину доставили гуманітарний вантаж від Латвії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна