На Донеччину доставили гуманітарний вантаж від Латвії. ФОТО

 

Військовослужбовці Національної гвардії доставили в Авдіївку і Торецьк Донецької області гуманітарний вантаж, який передала Латвійська Республіка.

Про це повідомляє пресслужба штабу операції Об’єднаних сил в п’ятницю, 21 травня.

Нове медичне обладнання отримала центральна міська лікарня Торецька – єдина лікарня у цьому прифронтовому місті.

“Привезли мультифункціональні ліжка, які нам дуже потрібні, адже ті, які у нас є, у вкрай поганому стані. Оновлене обладнання отримає також і неврологічне відділення. Дякую іноземній делегації за гуманітарну допомогу”, – сказав керівник лікарні Сергій Халаімов.

Другу частину гуманітарного вантажу доставили в Авдіївку та передали військово-цивільній адміністрації. Далі речі будуть розподілені між місцевими мешканцями.

Гуманітарка Авдіївка Торецьк 1 Гуманітарка Авдіївка Торецьк 2 Гуманітарка Авдіївка Торецьк 3 Гуманітарка Авдіївка Торецьк 4 Гуманітарка Авдіївка Торецьк 6 Гуманітарка Авдіївка Торецьк 7
<
>
Фото: пресцентр ООС

“Хотів би подякувати латвійській стороні за гуманітарну допомогу жителям нашого міста, яке вже восьмий рік страждає від наслідків війни з Російською Федерацією. Також би хотілося подякувати Національній гвардії України за допомогу з доставкою вантажів”, – наголосив керівник Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

В пресцентрі ООС нагадали, що 19 травня у Краматорську пройшла передача гуманітарного вантажу, сформованого за ініціативою Збройних сил Латвії та зібраного силами спонсорів і волонтерських організацій європейських країн для жителів прифронтових населених пунктів.

“Цього разу загальна вага гуманітарної допомоги, яку транспортували гвардійці, склала близько 10 тонн. Більша частина вантажу – це різносезонний одяг для дітей і дорослих та медичне обладнання”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Президент Латвії підтвердив участь у саміті Кримської платформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна