На Луганщині поліція викрила колишнього бойовика “ЛНР”

 

На Луганщині поліцейські викрили бойовика незаконного збройного формування “ЛНР”.

Про це 29 травня повідомила начальниця відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай.

Підозрюваний – 24-річний мешканець Сєверодонецька, при цьому про його затримання не йдеться.

“Чоловік розповів поліцейським, що у 2015 році він (…) обіймав посаду заступника командира взводу батальйону “Заря”, який дислокувався на території обласного військкомату міста Луганська. За словами чоловіка, через пів року через конфлікт із командиром та погані умови служби він залишив лави батальйону та вступив до іншого батальйону бойовиків – “Брянка СССР”, – розповіла Погукай у фейсбуці.

За свою “службу” чоловік отримував зарплатню в розмірі 15 000 російських рублів, але згодом нібито розчарувався в ідеях бойовиків, залишив їхні лави та поїхав на заробітки до Росії. Надалі повернувся на підконтрольну Україні територію до рідного міста Сєверодонецьк.

“В рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 КК України “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань” чоловікові повідомлено про підозру. Слідчі завершують досудове слідство і в найближчий час спрямують до суду обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження”, – зазначено в повідомленні.

Читайте також:
“Хоронять, хоронять і хоронять”: в окупованому Харцизьку показали цвинтар із могилами бойовиків. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна