Через виверження вулкана в Гомі українські миротворці евакуюють місцеве населення

 

Українські миротворці, які виконують завдання в ДР Конго, щодня евакуюють місцеве населення та персонал Місії ООН через виверження вулкана.

Про це повідомив пресофіцер 18-го окремого вертолітного загону в ДР Конго Юрій Кульпа.

“У зв’язку з надзвичайною ситуацією через виверження вулкану в місті Гома, сейсмічної активності та наявності вулканічного пилу, екіпажі вертольотів залучені до щоденної евакуації місцевого населення та персоналу Місії ООН”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інженерно-технічний склад в екстремальних умовах здійснює підготовку авіаційної техніки до повторних вильотів.

Лише за 27 травня 2021 року у безпечні райони було перевезено близько 200 людей. Решта особового складу загону залучена до охорони базового табору та знаходиться в постійній готовності до перебазування у безпечні райони.

Сьогодні український вертолітний загін залишається єдиним, хто виконує польотні завдання в умовах надзвичайних ситуацій, додав Юрій Кульпа.

Читайте також:
Українських миротворців у ДР Конго евакуювали через виверження вулкана Ньїрагонго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна