Порошенко купив військовим на Донбас комплект камер спостереження

 доповнено

“Благодійний фонд Порошенка” закупив для потреб українських військових на передовій батальйонний комплект камер спостереження.

Про це в четвер, 27 травня, повідомив колишній радник п’ятого президента Петра Порошенка, політик і громадський діяч Юрій Бірюков у фейсбуці.

“Це вже не таємниця. На передову їде батальйонний комплект камер спостереження. Це для дев’яти взводних опорних пунктів, комплект потім буде об’єднаний у єдину мережу – видавання картинки спрямовується і на ротний опорний, і в штаб батальйону”, – йдеться в повідомленні Бірюкова.

За його словами, камери спостереження рятуватимуть життя українським військовим.

Камери спостереженя на фронті 1 Камери спостереженя на фронті 2 Камери спостереженя на фронті 3
<
>
Фото: Юрій Бірюков/Facebook

“Насамперед, це навіть важливіше за розвідку ближньої лінії, це для порятунку життів бійців – не потрібно буде зайвий раз виглядати, не потрібно буде зайвий раз бігати вздовж лінії, а можна чітко спостерігати переміщення. Це життя. Життя військових”, – наголосив Бірюков.

Він додав, що “поки Зеленський підписує розпорядження про відведення з лінії фронту контрснайперських груп, Порошенко забезпечує безпеку військових” своїм коштом.

Напередодні Бірюков повідомив, що “вантаж коштує декілька сотень тисяч гривень”.

Волонтер Серж Марко (Олександр Карпюк), який допомагає снайперам, уточнив, що йдеться про батальйонний комплекс спостереження для 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ (108-й батальйон).

Джерело: Юрій Бірюков/Facebook

“Назустріч сонцю. Попереду важлива і довгоочікувана подорож. Вгадайте, куди ми сьогодні прямуємо?”, – написав у фейсбуці лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко, додавши свої фото з вагона поїзда.

Згодом Петро Порошенко у фейсбуці підтвердив, що побував на позиціях 10 огшбр, зокрема в бліндажі під селищем Шуми, та передав військовим велику кількість свіжої полуниці.

Водночас у пресцентрі Служби безпеки України повідомили, що Порошенко вранці 27 травня не з’явився на допит як свідок у справі Козака-Медведчука.

“Народний депутат України Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ. Його викликали у якості свідка у кримінальному проваджені за підозрою Віктора Медведчука і Тараса Козака у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 КК України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що його викликали на допит “з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження”.

Читайте також:
У Хмельницькому Зеленський фотографувався з лікарями, одягнутими в костюми від Фонду Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна