Майже третина громадян не підтримує амністію за злочини на сході України

 

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, 28% українців не підтримують жодних варіантів амністії за злочини на сході України.

Про це в четвер, 27 травня, повідомила співзасновниця Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію” Юлія Тищенко, передає “Укрінформ”.

“Щодо ставлення до амністії – в середньому 7% по Україні підтримують амністію для всіх, незалежно від тяжкості злочинів. Це однаково негативне ставлення населення з різних регіонів України… Також 28% – проти будь-яких заходів стосовно амністії”, – сказала вона під час презентації опитування щодо ставлення громадян України до інструментів побудови довіри, спрямованих на мешканців тимчасово окупованих територій.

Тищенко розповіла, що, згідно з опитуванням, 29% українців вважають, що амністія учасників незаконних збройних формувань на непідконтрольній частині Донецької та Луганської областей може застосовуватись залежно від персональної ситуації, мати індивідуальний характер розгляду.

Також 12% вважають, що амністія може застосовуватися лише для тих, хто вчинив незначні злочини.

Опитування провела дослідницька агенція Info Sapiens на замовлення Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”. Обсяг вибірки – 1 тисяча респондентів старших 16 років.

Опитування проводили на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим. Максимальна похибка може становити 3,2%. Польовий етап дослідження тривав з 14 лютого до 1 березня.

Довідково:
Національна платформа “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію” започаткована у 2018 році. Це дискусійний майданчик для обговорення питань врегулювання конфліктів.

Діяльність Національної платформи спрямована на посилення консенсусу та стійкості.
З 2019 року ініціатива фінансується коштом механізму сприяння стабільності та миру ЄС у рамках проєкту “Побудова стійкості до конфлікту шляхом діалогу”.

Читайте також:
Два роки Зеленського в соціології: він і зараз виграв би вибори, але кращим вважають Кучму. РЕЙТИНГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна