“Українську правду” купив Томаш Фіала з Dragon Capital

 

Редактор-засновник інтернет-видання “Українська правда” Олена Притула та генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала уклали угоду, за умовами якої 100% корпоративних прав на видання та всі його активи переходять до групи компаній Dragon Capital.

Про це видання повідомило в середу, 26 травня.

Зазначається, що сторони домовились про те, що редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін.

“Команда “Української правди” на чолі з головним редактором Севгіль Мусаєвою продовжить працювати в тому ж форматі, що і раніше, в тісній співпраці з Оленою Притулою, яка й надалі виконуватиме роль редактора-засновника”, – йдеться в повідомленні.

“За аналогією з проєктом НВ, ми продовжимо практику невтручання власника в редакційну політику УП й раді анонсувати підписання відповідного документа, що буде знаходитися у вільному доступі на сайті “Української правди”, – сказала Притула.

Dragon Capital розглядає цю інвестицію як ще один крок до підтримки вільних медіа та свободи слова в Україні. Інвестиційна компанія переконана у великих перспективах цифрових медіа як успішного бізнесу, популярність яких зростатиме протягом наступних років.

“Усі 21 рік існування “Української правди” для нашої команди на першому місці були інтереси читача та українського суспільства. Цей принцип є для нас непорушним і найголовнішим, ми й надалі будемо дотримуватися його в нашій роботі. Редакційна угода із новим власником УП закріплює це на папері”, – зазначила Мусаєва.

Редакція видання НВ (“Новое время”), іншого медіа-проєкту групи компаній Dragon Capital, продовжить свою роботу абсолютно незалежно від редакції УП, додало видання.

Довідково

Томаш Фіала – громадянин Чехії, генеральний директор (CEO) української інвестиційної компанії Dragon Capital.
Це  найбільша інвестиційна компанія України, яка працює в сфері інвестицій та фінансових послуг; надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг, приватних інвестицій, управління активами інституційних, корпоративних і приватних клієнтів.
У 2016-2020 рр. Dragon Capital разом зі своїми закордонними партнерами інвестували в нерухомість понад 600 млн дол., з них понад 500 млн – Київ та Київська область.
Останніми роками DC купував ТРЦ Victoria Gardens (Львів), Sky Park (Вінниця), “Аладдін”, Smart Plaza Obolon і “Піраміда” (Київ), бізнес-центр Eco Tower (Запоріжжя), Horizon Park Business Center (Київ), логістичні центри “Арктика (Київ), West Gate Logistic, міноритарний пакет акцій компанії Ciklum, офісну будівлю банку “Київська Русь”, фармацевтичний логістичний комплекс “Фалбі”, 6-поверхову будівлю для Київської школи економіки та ін.
У травні 2014 року Фіала заснував щотижневе російськомовне суспільно-політичне видання “Новое время” (з часом перейменовано на «НВ»), надалі — новинний сайт і “Радіо НВ”.
Мотивацією інвестувати в медіа Томаш називає необхідність існування незалежних ЗМІ, які забезпечують демократичний розвиток країни. 2014 року Фіала вклав у видання $2,5 млн.

Читайте також:
“Новинарня” стала дипломантом конкурсу “Честь професії-2021”. УСІ ПЕРЕМОЖЦІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна