Китай не був “повністю відвертим”: США закликають розслідувати походження COVID-19

 

Китай не був “повністю відвертим” під час роботи міжнародної комісії, що розслідувала обставини появи вірусу SARS-CoV-2, що викликає COVID-19.

Про це у вівторок, 25 травня, заявили офіційні представники Білого дому, передає “Радіо Свобода”.

“Ми повинні докопатися до суті, що сталося, незалежно від того, яким буде висновок. Нам потрібна повна відкритість з боку Китаю та ВООЗ в цій справі, і ми на сьогодні не відчуваємо цієї допомоги”, – заявив радник Білого дому Енді Славітт.

За офіційною версією, джерелом зараження коронавірусом стало м’ясо диких тварин, які своєю чергою отримали вірус від кажанів.

Початкові підозри про те, що вірус був об’єктом вивчення в інституті вірусології в Ухані і міг поширитися в результаті необережного поводження були відкинуті більшістю експертів в різних країнах.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я, які відвідали Ухань на початку цього року, також дійшли висновку, що найбільш імовірною була передача вірусу від тварин людині.

Нещодавно стало відомо, що минулої осені Держдепартамент США почав власне розслідування, пов’язане з пошуками джерела коронавірусу.

За даними CNN, особливий інтерес Держдепартаменту США викликав факт зв’язку інституту вірусології з китайською армією.

23 травня газета Wall Street Journal опублікувала інформацію про доповідь американської розвідки, в якій йдеться про співробітників інституту в Ухані, госпіталізованих із симптомами COVID-19 в листопаді 2019 року.

Водночас офіційний Пекін датує перші зараження кінцем грудня 2019 року.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: майже 3,4 тис. нових хворих за добу, зросла кількість госпіталізацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна