Троє вчених інституту вірусології в Ухані захворіли до оголошення про COVID-19, – WSJ

 

У Китаї три вчених-вірусологи із персоналу Уханьського Інституту вірусології потрапили в лікарню з важким захворюванням у листопаді 2019 року, коли до початку пандемії COVID-19 залишався місяць.

Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal, опублікованому в неділю, 23 травня.

Видання з посиланням на власні анонімні джерела в американській розвідці, які нібито надали журналістам матеріали відповідного звіту, пишуть, що троє вірусологів, які потрапили в лікарню в листопаді 2019 року, працювали в лабораторії з вивчення коронавірусу та інших патогенів. Їх захворювання нагадувало як власне коронавірус, так і ГРВІ.

Видання вважає, що цей факт може бути підтвердженням теорії, яку підтримують на самій верхівці влади в США, мовляв, коронавірус є продуктом китайських лабораторій, а пандемія почалася внаслідок витоку вірусу з них.

МЗС Китаю на запит WSJ заявило, що “США продовжують просувати теорію про витік із лабораторії”. Там додали, що не знають, чи США насправді намагаються відстежити походження інфекції чи “відволікають увагу”.

The Wall Street Journal підтримав Девід Ашер – колишній керівник групи Державного департаменту США, яка займалася встановленням походження COVID-19.

“Я дуже сумніваюся, що три людини в особливо захищених умовах лабораторії третього рівня, яка працює з коронавірусами, в один тиждень хворіють на ГРВІ, потрапляють в лікарню, і це ніяк не пов’язано з коронавірусом”, – заявив він.

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року почали реєструвати випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Хвороба може супроводжуватися жаром, кашлем, задухою, втратою нюху й іноді смаку, пневмонією. Принаймні у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі.

11 березня 2020 року ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію COVID-19.

Читайте також:
В Україні за добу виявили лише 1,3 тис. нових COVID-хворих

Розслідування західних спецслужб: Китай приховував від світу інформацію про коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна