У Києві чоловік кинув “коктейль Молотова” у тролейбус, щоб усіх убити

 

У столиці чоловік кинув пляшку із невідомою легкозаймистою речовиною в громадський транспорт, влаштувавши пожежу.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва в середу, 26 травня.

“До поліції Києва надійшов виклик про те, що на вулиці Драйзера горить тролейбус. За вказаною адресою негайно прибули слідчо-оперативна група, патрульні поліцейські, рятувальники та лікарі. Попередньо встановлено, що чоловік кинув пляшку з невідомою речовиною у тролейбус, внаслідок чого розбилось скло та відбулось загорання в салоні”, – повідомили у поліції, додавши, що пожежу було оперативно ліквідовано.

Водночас, за даними правоохоронців, постраждала пасажирка громадського транспорту, яку медики госпіталізували у лікарню.

Дії правопорушника припинили пасажири тролейбуса спільно із дільничними, які несли службу неподалік. За інформацією поліції, зловмисник – місцевий житель, 1993 року народження, наразі з ним спілкуються правоохоронці.

27-річного фігуранта затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), ст. 15 ч. 2 та ч. 2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство двох або більше осіб) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Черкасах будинок депутата міськради підпалили кинутим “коктейлем Молотова”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна