РФ кидає виклик цінностям ЄС і її поведінка лише погіршується, – фон дер Ляєн

 

Російська Федерація кидає виклик інтересам і цінностям Європейського Союзу, чинить гібридні загрози для країн-членів та дестабілізує ситуацію в сусідніх державах.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Брюсселі на пресконференції за підсумками зустрічі лідерів ЄС, що відбулася у вівторок, 25 травня, повідомляє “Укрінформ”.

“Стосовно Росії, то ми підбили підсумок щодо наших відносин… Всі лідери погодилися, що Росія кидає великий виклик нашим інтересам та цінностям. Ми знаємо про втручання та дестабілізацію у сусідніх країнах, таких як Україна, Молдова і Грузія. Ми бачили спроби послабити Європейський Союз і підірвати країни-члени з використанням гібридних загроз. Саботаж, вбивства, розбрат, кібернетичні атаки та кампанії дезінформації – ми бачили цю поведінку протягом років, вона не змінюється, вона лише погіршується”, – зауважила президентка Єврокомісії.

За її словами, Єврокомісія та високий представник ЄС отримали від європейських лідерів доручення підготувати до червневого саміту ЄС спеціальну доповідь з різними варіантами розвитку відносин з РФ.

Фон дер Ляєн у цьому контексті заявила, що ЄС і Росія “приречені мати спільне майбутнє”.

“Росія є нашим найбільшим сусідом, і залишається джерелом торгівлі та інвестицій в Європейський Союз. Вздовж наших кордонів життя європейців і росіян є взаємопов’язаним”, – сказала вона.

При цьому президентка ЄК наголосила, що підхід Євросоюзу до відносин із РФ залишається незмінним і ґрунтується на п’яти засадах.

Серед них – повна імплементація Мінських угод, розвиток взаємин із країнами Східного партнерства, зміцнення внутрішньої стійкості ЄС, вибіркове залучення Росії, а також розвиток контактів між людьми.

“Ми будемо дотримуватися цього курсу”, – додала президентка Єврокомісії.

Читайте також:
РФ оголосила віцепрезидентку Єврокомісії і главу Європарламенту персонами нон грата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна