РФ оголосила віцепрезидентку Єврокомісії і главу Європарламенту персонами нон грата

 

Міністерство закордонних справ Російської Федерації оголосило у п’ятницю, 30 квітня, персонами нон грата низку європейських посадовців. Зокрема віцепрезидентку Європейської комісії Веру Юрову та главу Європарламенту Давіда Сассолі.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву МЗС Росії.

У заяві Москва звинуватила Євросоюз у продовженні “політики нелегітимних односторонніх обмежувальних заходів щодо російських громадян і організацій”.

“Тільки в березні 2021 року неправомірним обмеженням ЄС були піддані шість росіян”, – сказано в заяві.

Тож у відповідь на введені 2 і 22 березня цього року Радою ЄС санкції проти шести російських громадян МЗС Росії оголосило власні обмеження проти шести громадян ЄС, серед яких – глава Європейського парламенту Давід Сассолі та заступниця голови Європейської комісії з питань цінностей і транспарентності Вера Юрова.

Крім того, у “чорний список” РФ потрапили: голова Національної ради Латвії з електронних ЗМІ Іварс Аболіньш, директор Центру державної мови Латвії Маріс Балтіньш, член французької делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Жак Мер, керівник прокуратури Берліна Йорг Раупах, голова Лабораторії хімічної, біологічної, радіаційної та ядерної безпеки Дослідницького інституту тотальної оборони Швеції Оса Скотт, глава Мовного департаменту Естонії Ільмар Томуск.

У російському міністерстві заявили, що практика введення санкцій ЄС супроводжується “антиросійської істерією” в західних ЗМІ, а всі російські пропозиції щодо вирішення будь-яких проблемних питань в режимі прямого професійного діалогу послідовно ігноруються або відкидаються.

Читайте також:
Резолюція Європарламенту: зброя для України і санкції проти РФ за нову агресію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна