Перша країна Євросоюзу оголосила про набуття колективного імунітету до COVID-19

 

Міністр охорони здоров’я Мальти Кріс Ферн заявив, що країна вакцинувала 70% свого дорослого населення як мінімум однією дозою вакцини проти COVID-19, ставши першою державою ЄС, яка досягнула так званого колективного імунітету.

Про це повідомило агентство Reuters у понеділок, 24 травня.

Впродовж останнього тижня на середземноморському острові, де мешкають близько 502 тис. людей, щодня реєстрували в середньому три нові випадки зараження коронавірусом.

Водночас показник позитивних результатів тестів становив 0,2%. 24 травня зафіксували два нових випадки.

“Вакцини вводяться що п’ять секунд. 42% дорослого населення отримали дві дози”, – сказав Ферн на пресконференції.

Зараз вакцинація доступна для всіх мешканців Мальти, старших 16 років. За словами Кріса Ферна, дітям у віці 12 років і старшим також будуть робити щеплення, коли європейський регулятор дасть на це дозвіл.

Він також оголосив, що з 1 липня Мальта скасує обов’язкове носіння масок на відкритому повітрі для вакцинованих людей, поки число випадків зараження вірусом залишається низьким.

Органи охорони здоров’я країни раніше заявили, що з 1 червня носити маски на пляжах більше не потрібно.

Учора Мальта зняла обмеження на відвідування тренажерних залів і басейнів, а час роботи ресторанів продовжено до півночі. Раніше вони повинні були закриватися о 17:00.

Читайте також:
Україна може набути колективний імунітет від COVID-19 через два роки, – дослідження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна