МОУ оптимізує діяльність 42 держпідприємств

 

Міністерство оборони планує оптимізувати діяльність 42 державних підприємств, що перебувають у сфері його управління.

Про це у вівторок, 25 травня, заявив тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони полковник Руслан Нетребко, передає “Укрінформ”.

Йдеться про оптимізацію системи управління державними підприємствами шляхом визначення переліку суб’єктів господарювання для забезпечення потреб Збройних сил.

Так, до сфери управління Міноборони повернули п’ять лісогосподарських підприємств, удосконалили їхню застарілу матеріально-технічну базу, заготовлено лісопродукції в об’ємі 31 тис. куб. м.

“Проводиться робота щодо повернення до сфери управління Міністерства оборони України п’яти лісогосподарських підприємств, переданих до Державного агентства лісових ресурсів у 2013 році. Загалом збільшено на 12% надходжень до державного бюджету України від діяльності державних підприємств. Збільшено на 16,1% середню заробітну плату на зазначених держпідприємствах”, − повідомив він.

Також, за словами тимчасового виконувача обов’язків начальника Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони, відновлено роботу з відчуження надлишкового рухомого військового майна.

“Для вивільнення військових частин ЗСУ, насамперед з частин, задіяних у виконанні завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил, організовано переведення до найнижчої категорії, розбирання та списання з обліку надлишкового військового майна. Отримані від розбирання продукти утилізації − металобрухт та придатні для подальшого використання вузли та агрегати − оприбутковані та передані на реалізацію”, − розповів полковник Руслан Нетребко.

За його словами, укладено угоди на виконання робіт із будівництва, реконструкції та капітального ремонту 55 об’єктів загальновійськового призначення, підготовлено угоди про продовження будівництва 14 гуртожитків, триває робота щодо завершення будівництва чотирьох житлових будинків на 289 квартир.

Полковник Нетребко нагадав, що на виконання заходів з будівництва та придбання житла для військовослужбовців ЗСУ в бюджеті закладено 1 млрд 201 млн грн.

Читайте також:
Зеленський увів у дію рішення РНБО про збільшення видатків на оборону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна