У міськраді Кривого Рогу проводять обшуки

 

Співробітники Головного слідчого управління Державної фіскальної служби України викрили протизаконну схему з тендерними закупівлями в міській раді Кривого Рогу. Зараз там проводять обшуки.

Про це в понеділок, 24 травня, інформує пресслужба ДФС у фейсбуці.

Обшуки проводять з метою виявлення і вилучення документів з оформлення зазначених закупівель, чорнових записів, про діяльність зазначених схеми ухилення від сплати податків і розкрадання бюджетних коштів.

Зазначається, що протягом 2018-2021 років через систему тендерних закупівель структурні підрозділи та комунальні підприємства Криворізької міськради уклали договір з окремими товариствами щодо закупівлі товарів (робіт, послуг) на загальну суму понад 1,7 млрд грн, водночас документально постачання товарів, виконання робіт і надання послуг були відображені з використанням реквізитів підприємств, що мають ознаки фіктивності.

“Протягом тривалого періоду реквізити, документи та печатки цих підприємств з ознаками фіктивності використовували службові особи за сприяння посадових осіб структурних підрозділів виконкому Криворізької міської ради з метою ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів“, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
“Мінер” будинку батьків Зеленського в Кривому Розі отримав чотири роки ув’язнення умовно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна