У Раді пропонують визнати ХАМАС терористичною організацією

 

Депутати пропонують Верховній Раді України визнати палестинський радикальний рух ХАМАС терористичною організацією.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в проєкті постанови №5530 “Про засудження діяльності радикальної ісламської організації ХАМАС і визнання її терористичною”, зареєстрованому в четвер, 20 травня, на сайті парламенту.

“Україна має визнати ХАМАС терористичною організацією. Такий проєкт постанови я щойно зареєструвала в Раді. Цю ініціативу підтримали 80 народних депутатів з різних партій”, – написала нардепка від “Слуги народу” Ольга Василевська-Смаглюк у фейсбуці.

За її словами, “фактично Україна цим кроком приєднується до цивілізованого світу, до наших стратегічних партнерів – Євросоюзу, США, Канади, а також Великобританії і Японії, які давно визнали цей радикальний рух терористичною організацією”.

На її думку, такими діями “ми робимо крок назустріч Ізраїлю”.

також Смаглюк нагадала, що Росія не тільки не визнає ХАМАС терористичною організацією, але і політично підтримує цей рух.

“Російська Федерація, яка радо приймає ватажків ХАМАСу в Москві, і чий міністр закордонних справ називає їх “любими друзями”, – зазначила нардепка.

Текст проєкту постанови поки не опублікований на сайті парламенту. Серед його авторів вказані депутати від фракцій “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, депутатської групи “За майбутнє”, а також “Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”.

ХАМАС – палестинський ісламський рух і політична партія, утворені після початку Першої палестинської інтифади. Асоційоване військове крило – бригади “Ізз ад-Дін аль-Кассам”. Рух ХАМАС з 2007 року, після перемоги на виборах 2006 року, утримує владу у секторі Гази.

Засновниками руху стали радикально налаштовані представники гілки “Братів-мусульман”, однієї з найбільших ісламських організацій, яка базувалася в Єгипті, насамперед шейх Ахмед Ісмаїл Ясин.

ХАМАС не визнає права Ізраїлю на існування. Мета ХАМАС в короткостроковій перспективі “добитися відходу Ізраїлю з палестинських територій”. У довгостроковій перспективі організація прагне до створення ісламської держави на території колишньої підмандатної Палестини до утворення Ізраїлю в 1948 році.

Читайте також:
Ізраїль відрапортував про п’яту фазу ударів по “метро ХАМАСу”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна