Із вантажами на хвостах: в окупованому Криму виявили кладовище дельфінів. ВІДЕО

 

Біля берегів окупованого Російською Федерацією Криму волонтери виявили трупи дельфінів із вантажами на хвостах.

Як передає “Новинарня“, відповідне відео 17 травня було опубліковане на сторінці Центру реабілітації дельфінів “Безтурботне море” в ютубі.

Фахівці з центру вважають, що таким чином рибалки намагаються замітати сліди своєї деструктивної діяльності в Чорному морі.

На опублікованих кадрах видно, що покусаний мертвий дельфін бовтається на мотузці, яку спеціально прив’язали до каменя. Це моторошне видовище обурило багатьох користувачів соціальних мереж.

“Ці дельфіни – лише кілька з тих, кого нашим волонтерам і очевидцям випадково вдалося виявити на дні моря, в Криму. Але реальність така, що саме в морі, далеко від очей, їх більшість, а всі ті, кого ми фіксуємо викинутими на сушу – це мала видима частина всієї проблеми”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з дослідженнями науковців, максимум 10% дельфінів згодом виявляються викинутими на сушу, інші 90% опускаються на дно моря, через те, що плавучість залежить від ступеню вгодованості і наявності в легенях повітря.

“Щоб тіло точно потонуло і не спливло під час розкладання, а значить, не було потім знайдено на березі, деякі рибалки топлять їх з вантажем або завдають проникаючі поранення в черевну порожнину”, – відзначили в центрі.

За час роботи Центру “Безтурботне Море” були враховані вже 2 167 викидів дельфінів на узбережжі Криму, більшість яких загинуло через прилови в рибальські снасті, насамперед зяброві і тралові.

Експерти центру направили звіт про результати моніторингу в Федеральне агентство з рибальства і Всеросійський науково-дослідний інститут рибного господарства і океанографії Російської Федерації, яка окупувала півострів.

Читайте також:
Україна підрахувала матеріальні збитки від окупації Криму Росією. Екологічні – визначить НАСА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна