Правоохоронці повідомили про підозру чоловікові, який порвав прапор України в Києві

 

Столичні правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні публічної наруги над державним прапором України чоловікові, який зламав флагшток і порвав український прапор, що був на фасаді будівлі Дирекції молодіжного павільйону “Київська троянда” Центрального парку культури та відпочинку Києва на вул. М. Грушевського.

Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України.

“Уродженець міста Херсон, виражаючи демонстративну зневагу до державного символу України та маючи на меті приниження тих цінностей, до яких інші члени суспільства ставляться з повагою, схопився за край тканини Державного прапора України та повис на ньому, таким чином, що тканина прапора зазнала значних пошкоджень та була розірвана навпіл, а флагшток зламаний”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що підозрюваного оперативно ідентифікували, наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Якщо його провину доведуть у суді, то йому загрожує покарання у вигляді штрафу від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 68 тис. грн) або арешту терміном до шести місяців або позбавлення волі терміном до трьох років.

Читайте також:
“Ватника” з Кривого Рогу, який вчинив наругу над прапором України, посадили на три роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна