Одеські курсанти-десантники склали іспит на право носіння марунового берета. ВІДЕО

 

Курсанти-десантники Одеської військової академії склали іспит на право носіння марунового берета.

Випробування відбувалися на полігоні ДШВ, де обладнана спеціалізована смуга перешкод, яка складається з комплексу інженерних споруд та загороджень, передає пресцентр Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Курсанти бігли в повному спорядженні зі зброєю, іноді доводилося одягати протигази, переповзати крізь загородження, нести на плечах важку дерев’яну колоду та ящики з боєприпасами, витягати з піску вантажний автомобіль.

На завершальному етапі іспитів курсантам довелося продемонструвати свої бійцівські якості під час спарингу з інструкторами рукопашному бою десантно-штурмової бригади.

Після складання присяги десантника, кожен курсант отримав маруновий берет — символ приналежності до цього елітного роду військ.

“Дуже приємно, що головне правило цього іспиту “Берет не дають, його заслуговують!” усі курсанти одеського військового вишу підтвердили на сто відсотків”, — зазначив на урочистому шикуванні представник командування військової частини ДШВ.

Урочисту церемонію завершили хвилиною мовчання за загиблими у боях проти російського агресора воїнами-десантниками.

Читайте також:
Морпіх 36-ї бригади Кирило Потрас на протезі здолав психологічну смугу перешкод на берет. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна