Країни Балтії допускають спільну закупівлю систем залпового вогню великої дальності

 

Естонія, Латвія та Литва можуть у майбутньому спільно закупити системи залпового вогню далекої дальності.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони Литви за підсумками зустрічі міністрів, на якій обговорювали питання протиповітряної оборони у Балтії, передає “Європейська правда” в п’ятницю, 21 травня.

“Це може бути довгостроковим проєктом для розвитку спільної регіональної спроможності країн Балтії”, – зазначив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Сьогодні проєкт лише обговорюється.

Міністри балтійських країн домовилися координувати дії на тлі майбутніх навчань “Запад-2021”, які проводитимуть Росія і Білорусь, та закликали їх забезпечити прозорість навчань.

Урядовці також засудили агресивну політику Росії щодо України і домовилися координувати зусилля задля підтримки євроатлантичних прагнень України.

Вони домовились також координувати зусилля для підготовки до саміту НАТО, що відбудеться 14 червня.

“Ми засмучені і стривожені тим, що Росія своїми діями підвищує напругу у регіоні. Ми спробуємо одностайно наголошувати на важливості потужних трансатлантичних зв’язків, спільної оборони, а також надійного стримування на східному флангу Альянсу”, – зазначив міністр оборони Литви.

Читайте також:
Євросоюз має ще невикористані засоби тиску на Росію, – президент Литви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна