Миколаївській міськраді забракло голосів, щоб позбавити російську мову статусу регіональної

 

Миколаївській міській раді не вистачило голосів, щоб скасувати постанову 2012 року, яка надала в цьому місті російській мові статус регіональної.

Про це у четвер, 20 травня, повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у ФБ.

Під час голосування за скасування постанови проголосували 23 місцевих депутати з 28 необхідних. 7 виступили проти, 1 — утримався, 15 — не голосували.

Омбудсмен висловив обурення щодо такого голосування й зазначив, що “ганьба тим депутатам Миколаївської міської ради та організаторам негідного голосування”, які “злякалися” скасувати постанову 2012 року.

“Вимагаю рішучих дій з боку органів прокуратури у відповідь на таку бездіяльність органу місцевого самоврядування. Миколаїв — українське місто”, — резюмував Кремінь.

Місцеве видання “НикВести” оприлюднило перелік депутатів, які не проголосували за скасування постанови, виступили проти або утрималися.

Серед них було 12 представників “Опозиційної платформи — За життя”, 4 — “Слуги народу”, 5 — “Партії Шарія”, 2 — партії “Наш Край”.

Читайте також:
Мовний омбудсмен Кремінь закликав міськраду Миколаєва скасувати статус російської

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна