У квітні НАЗК зареєструвало понад пів тисячі корупціонерів

 

До Реєстру корупціонерів упродовж квітня внесли  520 осіб.

Про це інформує пресслужба Національного агентства з запобігання корупції у телеграмі.

“Із 1 по 30 квітня до Реєстру корупціонерів внесено 520 записів стосовно осіб, яких притягнуто до відповідальності за корупційні правопорушення (126 кримінальної та 394 адміністративної відповідальності)”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, притягнуто до кримінальної та адміністративної відповідальності 200 депутатів місцевої ради, 24 посадовці місцевого самоврядування, 28 працівників Національної поліції або поліцейських, 20 держслужбовців, 20 присяжних.

З них  – за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди – 82; прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди – 17; зловживання впливом – 12; привласнення, розтрату майна або заволодіння ним – 7; підкуп працівника підприємства, установи чи організації – 5; зловживання владою або службовим становищем – 3.

370 осіб притягнули до відповідальності за несвоєчасне подання декларацій за минулий рік, 22 – за порушення вимог щодо запобігання і врегулювання конфлікту інтересів.

Усього з початку року до Реєстру внесли 2 343 записи.

Загалом, станом на 18 травня, у Реєстрі корупціонерів обліковано 36 818 записів, з них 5 970 – за кримінальними корупційними правопорушеннями та 12 875 – за адміністративними.

Читайте також:
Підозрюваного в корупції президента НААН Гадзала повторно відсторонили від посади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна