Підозрюваного в корупції президента НААН Гадзала повторно відсторонили від посади

 

Суд знову відсторонив з посади керівника Національної академії аграрних наук Ярослава Гадзала, якого підозрюють у скоєнні корупційного злочину.

Про це у вівторок, 18 травня, інформує пресслужба Нацполіції.

“17 травня ухвалою слідчого судді керівника Національної академії аграрних наук, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди, повторно відсторонено від займаної посади строком до 8 липня цього року“, – йдеться у повідомленні.

Посадовець сприяв у призначенні на посаду керівника одного з державних підприємств, що входять у структуру НААН. Натомість новопризначений керівник мав не перешкоджати укладанню договорів про спільну діяльність між держпідприємством і конкретно визначеними суб’єктами господарської діяльності.

Також підозрюваний сприяв зарахуванню цієї ж особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшій передачі відповідних матеріалів на розгляд президії НААН. За свою допомогу фігурант отримав елітний позашляховик як “подяку”.

Нагадаємо, на початку 2020 року Служба безпеки України викрила президента Національної академії аграрних наук України Гадзала на отриманні хабара в особливо великих розмірах.

Також йому та ще чотирьом топпосадовцям академії НАБУ оголосило підозру в розкраданні 15 га особливо цінних земель Національної академії аграрних наук.

Читайте також:
Волкер назвав причини корупції в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна