Президента НААН Гадзала підозрюють в отриманні елітного автомобіля як хабара

 

Служба безпеки України викрила президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзала на отриманні хабара в особливо великих розмірах.

Про це в четвер, 10 січня, інформує пресцентр СБУ.

За версією слідства, посадовець отримав елітний автомобіль як подяку за включення претендента до списку кандидатів на вакансії академіків.

За такий “подарунок” президент академії гарантував подальшу передачу необхідних матеріалів щодо претендента в академіки на розгляд президії НААН України.

Затримання посадовця проводили працівники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом офісу генерального прокурора.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) ККУ. Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці вирішують питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу, а також встановлюють можливих інших причетних осіб.

Як відомо, з 2013 року президентом НААН є 62-річний Ярослав Гадзало. На початку 2020 року йому та ще чотирьом топ-посадовцям академії НАБУ оголосило підозру в розкраданні 15 га особливо цінних земель Національної академії аграрних наук.

Читайте також:
НАБУ затримало посадовця Держгеокадастру на спробі дати $170 тис. хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна