Зрив договору з будівництва казарм: прокуратура стягнула на користь держави понад ₴100 млн

 

В офісі генерального прокурора України заявили, що до держбюджету стягнули 106 мільйонів гривень за зрив договору з будівництва казарм на Миколаївщині.

Про це в середу, 19 травня, інформує пресслужба ОГП.

“Встановлено, що у 2016 році оборонне відомство уклало з одним із підприємств договір підряду щодо будівництва містечка для розміщення бригади військовослужбовців Збройних сил України у польовому таборі міжвідомчого центру підготовки підрозділів у Миколаївській області. Водночас, підприємство роботи з будівництва у встановлений строк не виконало та попередню оплату до державного бюджету не повернуло. Це призвело до неможливості використання військового полігону за призначенням, що негативно впливає на проведення бойової підготовки підрозділів ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, на користь Міноборони з комерційного підприємства стягнули, зокрема, 71,4 млн грн безпідставно сплачених коштів та 34,6 млн грн штрафних санкцій за неналежне виконання умов договору.

Даних про підприємтво, з якого стягнули кошти, в офісі генпрокурора не вказали.

Читайте також:
СБУ припинила діяльність фейкової “сільради” на Миколаївщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна