Хомчак назвав кількість резервістів ЗСУ

 

Станом на травень 2021 року 230 тисяч резервістів зараховані до військового оперативного резерву Збройних сил України, більше 11 тисяч з них вже уклали контракти про проходження служби у військовому резерві ЗСУ.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак з нагоди професійного свята – Дня резервіста – у вівторок, 18 травня.

“Саме ці військово навчені люди є основою для планування та забезпечення доукомплектування військ мобілізаційними ресурсами у разі такої потреби, а також додатковим вагомим фактором стримування ворожої агресії”, – сказав Хомчак, якого цитує його пресцентр.

Головнокомандувач подякував резервістам за готовність “завжди стати на захист України”.

“Ця готовність забезпечується не тільки патріотизмом і набутим бойовим досвідом, а й плановою підготовкою. Так, протягом 2016 – 2020 років на навчальні збори були призвані понад 127 тисяч резервістів та військовозобов’язаних осіб. У поточному році сплановані та вже проводяться масштабні зборові заходи”, – резюмував Хомчак.

Читайте також:
Резервісти ЗСУ ініціюють флешмоб з нагоди професійного свята

“Латати дірки одними й тими ж людьми”. Чому закон про призов резервістів так не подобається ветеранам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна