Соціологи визначили, які частки електорату втратили Порошенко і Зеленський

 

За Володимира Зеленського на нових виборах віддали б свій голос 43% опитаних серед тих, хто зробив такий вибір у 2019 році, за Петра Порошенка – 71%.

Про це йдеться в опитуванні групи “Рейтинг” на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту, який оприлюднили в понеділок, 17 травня.

Зокрема, серед тих, хто в другому турі підтримав кандидата Володимира Зеленського, вже 33% підтримали б іншого кандидата, 15% – не голосували б взагалі, 2% – зіпсували б бюлетень. Також 8% серед тих, хто підтримував Зеленського не змогли відповісти на запитання, чи підтримали вони б знову Зеленського. Таким чином серед тих, хто раніше підтримував Зеленського, 58% не зробили б цього вдруге.

Залишається “вірним” Порошенку 71% його електорату. Водночас, 16% кажуть, що проголосували б за іншого кандидата, ще 5% – не голосували б, 2% – зіпсували, також 7% не змогли відповісти на запитання.

Опитування проводилось у період з 13 по 21 березня 2021 року. Методологія ґрунтувалася на особистих інтерв’ю за місцем проживання респондентів із загальним обсягом вибірки 2 400 жителів у віці 18 років і старше.

Читайте також:
52% українців не підтримують висунення Зеленського на виборах 2024 року, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна