Про це розповів журналістам у суботу, 15 травня, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише РБК-Україна.

“Для виконання доручення президента і прем’єра про вакцинацію всіх людей з листа очікування ми запускаємо на вихідних вакцинальні центри. Алгоритм для вакцинальних центрів був затверджений у п’ятницю, 14 травня, оперативним штабом”, – сказав Ляшко.

При цьому він зазначив, що центри відкриватимуть поступово, починаючи з міст-мільйонників.

“Будемо починати з міст-мільйонників. У понеділок-вівторок ми отримаємо відповіді від регіонів, чи готові вони вже їх відкривати. Ми сподіваємося, що першими будуть Київ і Львів, тому що з ними вже є попередні домовленості”, – сказав головний санлікар.

З листа очікування в додатку “Дія” тих людей, які не належать до пріоритетних груп, за наявності вакцини запрошуватимуть вакцинуватися на вихідних для того – для того, щоб в Україні не просідали темпи вакцинації.

“Через наш контакт-центр ми будемо продзвонювати людей з листа очікування і формувати списки. Вакцинальні центри будуть відкриті на 10 або 20 постів, залежно від того, яку локацію обере місцева влада. Це має бути велика площа – Виставковий центр, стадіон, Палац спорту тощо. Там стоятиме кілька маніпуляційних столів, будуть стільці для черги на щеплення і після неї, щоб не було скупчення”, – розповів Ляшко.

Загалом по Україні в чергу на отримання щеплення проти коронавірусної хвороби записалося понад 597 тисяч людей.

Читайте також:
У МОЗ повідомили дати введення другої дози вакцин проти COVID-19