У “помаранчевій” зоні епіднебезпеки – одна область України

 

Міністерство охорони здоров’я визначило “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки в Черкаській області.

Як передає “Укрінформ”, про це свідчать дані, оприлюднені 15 травня на сайті МОЗ.

У Черкаській області коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить 20,8% при визначеному порозі 20%.

Решта регіонів і Київ перебувають на “жовтому” рівні епідемічної небезпеки.

Миколаївська область, яка за розподілом на 14 травня потрапляла до “помаранчевої” зони, повернулася до “жовтої”.

Згідно з інформацією МОЗ, також у жодному регіоні не перевищено показник рівня госпіталізацій та завантаженості ліжок з киснем.

У Києві станом на 14 травня рівень госпіталізацій становить 25,5 при порозі 60 на 100 тис. населення, рівень завантаженості ліжок із киснем — 28,5% при граничному показнику 65%.

Як відомо, за рішенням Кабміну “жовтий” рівень епіднебезпеки діє як базовий на рівні всієї країни. “Помаранчевий” – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65%; кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менше 300; кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більше 60; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20%; зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50%.
“Червоний” рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників.

Читайте також:
В Україні за добу виявили 6,8 тис. випадків “ковіду”, щеплено – 23,6 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.