Данілов про можливий обмін Медведчука на українців із тюрем РФ: “Залюбки це зробимо”

 

Секретар РНБО Олексій Данілов не виключив, що в разі засудження Віктора Медведчука його можна буде обміняти на українців, ув’язнених у російських тюрмах.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, повідомляє Укрінформ.

Водночас Данілов наголосив, що таке рішення може ухвалити лише президент.

“Це рішення приймає президент України. Я думаю, що якщо буде така можливість, то ми залюбки це зробимо“, – зауважив секретар Ради національної безпеки й оборони.

Нагадаємо, 11 травня правоохоронці повідомили про підрозру у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч.1 ст.111, ч.3 ст.15 і ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України) народним двом депутатам від “ОПЗЖ” – Вікторові Медведчуку і Тарасові Козаку.

Підозра стосується трьох епізодів.
Перший: фігуранти у 2015 році вступили у попередню змову з високопосадовцем уряду Росії – для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря. Підприємство “Нові проєкти” з орбіти нардепа від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука після окупації Криму передало окупаційній владі дозвіл на користування родовищем Глибока.
Другий: Медведчук у серпні 2020 року передав інформацію Тарасові Козаку, який був у РФ, про розташування прихованого підрозділу ЗСУ та його особовий склад.
Третій: підготовка обома фігурантами проєкту під назвою “Промінь”.  Йдеться про створення організації, котра буде тісно опікуватися українцями, що їдуть працювати та навчатись в Росію. Але справжня мета – створення інфраструктури впливу на користь РФ. А вже через механізми цього “Променя” планувалося збирати персональні дані українців, вербувати їх, впливати на внутрішню політику держави, поширювати пропаганду.

13 травня суддя Печерського районного суду Києва В’ячеслав Підпалий призначив Медведчуку  запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня 2021 року.

14 травня на Медведчука наділи електронний пристрій стеження.

Читайте також:
Путін зреагував на арешт свого кума Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.