В Україні зафіксували п’ять випадків малярії серед моряків. Один загинув

 

В Україні виявили п’ять випадків зараження малярією. Всі хворі є працівниками морських суден, які курсували в країни Африки.

Про це повідомляє пресслужба Центру громадського здоров’я в п’ятницю, 14 травня.

Так, на початку травня в Одесі випадок малярії підтвердили у 43-річного чоловіка, який протягом останніх п’яти місяців був капітаном морського судна. На ньому здійснювалися перевезення в порти Анголи. Його доставили до приватного медзакладу на шостий день після прояву симптомів. Хворий до цього приймав жарознижуючі препарати.

Наступного дня його стан погіршився, після чого чоловіка перевели до реанімації міської інфекційної лікарні. Малярію підтвердили лабораторно. Хворому проводиться специфічне лікування за схемою і дезінтоксикаційна терапія.

При цьому в Одеській області випадок малярії став летальним. Помер 31-річний чоловік, який протягом останнього пів року працював кухарем на борту морського судна, що курсувало до країн Африки (Сенегал, Кот-д’івуар, Конго).
В ході епідрозслідування з’ясувалося, що чоловік під час рейсу протималярійні препарати не отримував.

Крім того, на борту морського судна перебували шестеро моряків – українців, які одночасно повернулися в Україну. Так, двоє з них захворіли малярією і були госпіталізовані в Херсоні та Миколаєві.

Зокрема, в Херсоні хворий звернувся за медичною допомогою на сьомий день хвороби тільки після розмови з колегами по судну, коли дізнався, що двоє з них захворіли на малярію, а один помер. У важкому стані чоловіка госпіталізували. Діагноз підтвердили лабораторно і призначили лікування.

Ще одного моряка, члена екіпажу, направили на обстеження. З двома поки зв’язатися не вдалося.

Також в кінці квітня в Херсоні був зареєстрований випадок завезеної тропічної малярії – у чоловіка 35 років, який працював старшим помічником капітана на теплоході для перевезення контейнерів з Грузії в країни Африки (Бенін, Камерун, Заїр, Намібія, Нігерія) і Азії (Шрі Ланка, Сінгапур).

Читайте також:
У Харкові зафіксували випадок тропічної малярії. Померла 40-річна жінка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна