На Дніпропетровщині відкрили меморіальну дошку десантнику Ростиславу Данілову

 

На Дніпропетровщині урочисто відкрили меморіальну дошку її випускникові — солдату Ростиславу Данілову, кулеметнику 25-ї Дніпропетровської повітрянодесантної бригади.

Дошку відкривали в п’ятницю, 14 травня, на фасаді П’ятихатської загальноосвітньої школи № 1, пише “Армія.Інформ”.

Право відкрити меморіальну дошку надали мамі полеглого героя — Світлані Миколаївні.

Присутні на пам’ятному заході вшанували загиблого воїна хвилиною мовчання. До меморіального знака поклали квіти.

Ростислав Данілов народився 19 червня 1990 року в Росії. Ще в дитинстві переїхав з матір’ю до П’ятихаток, а в 2016 році до Дніпра. Закінчивши 9 класів школи Ростислав продовжив навчання в професійному училищі у Жовтих Водах, де здобув фах токаря. Спочатку працював за спеціальністю у Дніпрі, а потім перейшов до локомотивного депо у П’ятихатках, де був зварювальником. Захоплювався авто та мототехнікою, історичною літературою та бойовими породами собак.

Його дитячою мрією було стати десантником. Спочатку Ростислав відслужив строкову. А потім, у листопаді 2016 року, він підписав контракт і вже за 10 днів був у районі бойових дій у складі повітрянодесантної бригади. Повернувшись з фронту на ротацію влітку 2017-го, Ростислав одружився.  22 жовтня він знову вирушив на передову.

Побратими згадують Ростислава Олексійовича, як надійного бойового товариша, мужнього чоловіка та справжнього захисника.

Близько опівдня 8 листопада 2017 року під час вогневого протистояння з противником в районі шахти Бутівка солдат Данілов зазнав смертельного поранення у живіт від кулі ворожого снайпера. Він помер дорогою до лікарні.

Поховали Ростислава 11 листопада 2017-го на Шевченківському кладовищі Дніпра.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Данілов Ростислав Олексійович нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).

Читайте також:
Матері загиблого морпіха Олександра Отреп’єва вручили орден “За мужність” ІІІ ступеня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна