ЗСУ прийняли на озброєння розвідувальний безпілотник “Лелека-100”

 

Безпілотний авіаційний комплекс “Лелека-100” прийняли на озброєння ЗСУ.

Відповідний наказ №114 від 11 травня 2021 року підписав міністр оборони України Андрій Таран.

“За всі роки експлуатації “Лелека” заробила собі статус ультимативного БпЛА – тисячі бойових вильотів, сотні знайдених і знищенних цілей за допомогою коригування з повітря. Скидання пропагандистських листівок над окупованим Кримом під впливом найсучасніших засобів РЕБ ворога”, – написав на сторінці у ФБ інструктор та пілот-випробувач Євген Подтіхов.

Довідково: 
БпАК “Лелека-100” український військовий багатофункціональний безпілотний літальний апарат, що створений для вирішення завдань з аеророзвідки та визначення точних географічних координат об’єктів у режимі реального часу.
Комплекс розробляється для роботи в умовах складної радіоелектронної обстановки, у режимі навмисної постановки радіозавад або блокування систем супутникової навігації.

БпАК стійкий до погодних умов та придатний до використання у будь-який час доби, в 2016 році за результатами визначальних відомчих випробувань був допущений до експлуатації в ЗС України.
За результатами випробувань буде прийматись рішення про прийняття безпілотного авіаційного комплексу “Лелека −100” на озброєння Збройних сил України.

Читайте також:
Безпілотник “Лелека-100” підійшов до державних випробувань. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна