Безпілотник “Лелека-100” підійшов до державних випробувань. ВІДЕО

 

Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки готується до проведення державних випробувань безпілотного літального апарату “Лелека-100”.

Про це в п’ятницю, 12 червня, повідомила пресслужба Генерального штабу ЗС України.

БПЛА “Лелека-100” ще 2015 року створила українська компанія DeViRo.

“Лелека-100” розроблений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу. Безпілотник є частиною програмно-апаратного комплексу (БПАК).

Для допуску льотного складу випробувальної бригади до виконання польотів на новому типі повітряного судна під час проведення держвипробувань “Лелеки” інструктори виробничо-інноваційної компанії “Девіро” підготували екіпажі зовнішніх операторів-випробувачів.

Як відомо, комплекс “Лелека” показав свою перспективність та за результатами визначальних відомчих випробувань ще 2016 року був допущений до експлуатації в Збройних силах України.

Читайте також:
“Лелека” від Зозулі. Футболіст збірної України подарував безпілотник Головному управлінню розвідки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.