Чехія не визнає сертифікати вакцинації інших країн через неможливість їх перевірки

 

Чеська Республіка поки що визнаватиме сертифікати про вакцинацію, видані лише на її території.

Про це повідомляє видання Novinky.

На сьогодні пільги для людей, щеплених проти коронавірусу, діють цій країні лише для тих, хто отримав вакцину та підтвердження її введення в Чеській Республіці.

Міністерство охорони здоров’я ЧС виправдовує це побоюваннями підробки документів та неможливістю перевірки сертифікатів.

Видання наводить як приклад випадок громадянина Німеччини з тимчасовим проживанням у Чеській Республіці, який був щеплений на батьківщині, але Чехія не визнає його вакцинаційної картки. Він вважає це дискримінацією.

Заходи міністерства охорони здоров’я Чехії щодо скасування зобов’язання щодо негативного тесту для вакцинованих осіб, які подорожують до Чехії з країн із середнім та високим ризиком зараження, які набули чинності 4 травня, не поширюються на людей, щеплених за межами Чеської Республіки.

Це також стосується громадян Чеської Республіки, які були щеплені за кордоном через початковий дефіцит вакцин.

У міністерстві стверджують, що європейський паспорт вакцинації може стати вирішенням проблеми.

“Технічне та методологічне рішення цієї ситуації зараз готується”, – заявили у відомстві.

Зараз держави-члени ведуть переговори з Європарламентом щодо форми сертифіката, щоб полегшити подорожі людей, які мають щеплення, негативні тести або антитіла.

Читайте також:
СБУ викрила шахраїв, які продавали підробку вакцини Pfizer

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна